Hej alle sammen

Velkommen til min hjemmeside

Jeg er en stille gut der bare elsker at fotografere. Jeg stiller ikke de store krav til mit udstyr, men jeg planlægger som regel hvad det er jeg gerne vil fotografere, og hvor jeg vil hen.

Jeg fotograferer stort set alle slags motiver. Jeg har dog en stor interesse i natte og landskabsfotografering. Jeg elsker  at nørkle med mine fotos, deraf navnet fotonørkler.dk.

Mit foretrukne udstyr er som følger:

Sony A7 sammen med Nikon D3200.  Jeg bruger typisk et Cullman flash. Når jeg er ude på et shoot benytter jeg mig for det meste af manuelt (M) program. Hvis jeg fotograferer med flash bruger jeg et program hvor kameraet styrer det meste. (P) Her styrer jeg dog selv ISO. På flashen kan jeg så vælge enten  Manuel, TTL eller Zoom tilstand, afhængig af hvad jeg lige er i humør til.

Rigtig mange af mine billeder tager jeg på blænde prioriteret. Det gør jeg, fordi jeg gerne vil have fuld kontrol over dybdeskarpheden i mine billeder.

Jeg har fotograferet i efterhånden rigtig mange år, og stiftede for et par år siden Facebook gruppen Fotonørklerne. Jeg er også medlem af en fotoklub, hvilket jeg absolut kan anbefale hvis du er nybegynder, og gerne vil lære dit kamera bedre at kende.

Sammen med ligesindede, er det langt nemmere at få styr på begreberne og blive bedre til at fotografere. Det er dog vigtigt at huske at det er ikke prisen på dit udstyr der tæller, for at tage gode billeder. Det handler om tid, lyst, vilje, og masser af tålmodighed. Mit motto er derfor at det bedste kamera, det er det du har med, hvad enten det er et spejlrefleks, lommekamera eller mobiltelefon. Rigtig god fornøjelse derude.