Produktfotografering

Det er er sjovt og spændende at fotografere produkter. Med produkter tænker jeg på alt, lige fra en dåse bønner til en keramikfigur af en engel.

Disciplinen giver dig en oplagt mulighed for også, at få øvet dig i makrofotografering. Det kræver egentlig ikke noget specielt for, at kunne give sig i kast med det. Det er dog en kæmpe fordel, hvis du råder over en ordentlig lyskilde og nogle lysstærke objektiver, eller objektiver der giv er dig mulighed for en lille dybdeskarphed.

Hvis det kniber med pladsen, og budgettet ikke er særligt stort, så findes der også råd for det. For eksempel kan du mange steder købe nogle små foldbare og transportable fotostudier. På Wish og andre kina handelssider, koster en sådan typisk 50-100 kroner.

Det lille ministudie du ser på billedet herover, har en indbygget led-lyskilde, den tilsuttes til din computer eller powerbank, og vupti og du har alt det du har brug for. Typisk får man to-tre små baggrunde med, men du kan sagtens selv konstruere baggrunde i alle mulige farver, hvis du skulle have brug for det.

Når du fotograferer små ting i det her lille studie, har du ikke behov for en kæmpe zoom eller en dyr makrolinse.

Du kan sagtens klare dig med dit kit-objektiv, måske vil du have god gavn af et mellem-rings-sæt. I Danmark koster et sæt 700-1000 kroner, og ca. 500,- stykket, men handler du på import sider, kan du typisk anskaffe dig et sæt for omkring 100 kroner. Men lad være med at tage de helt billige, da det typisk går ud over kvaliteten af deres evne til at auto-fokusere.