Glad for dyr

Jeg elsker at fotografere dyr. Der er ingen undtagelser, om det er edderkopper eller fugle, dyr er fantastiske, og til tider ganske udfordrende, at fotografere.

Når jeg fotograferer dyr, plejer jeg som regel, at planlægge hvad det er jeg gerne vil opnå. Jeg vælger gerne en location, men ind imellem er fuglene uden for mit køkkenvindue længe nok. Der er nemlig noget udsædvanligt beroligende ved, at observere dyrene, og kan man ikke finde dem i naturen, så er zoologiske haver jo et godt sted, at starte. Herunder et typisk fuglebillede med EXIF data.

Jeg vil gerne opfordre til, at passe på dyrene og følge, og respektere de anvisninger som de zoologiske haver nu engang. Man “flasher” nu engang bare ikke løs i hovedet på dyrene, men gå i stedet andre veje. Jeg benytter ofte høj iso eller stativ og lange lukketider i stedet.

Det er lidt forskelligt, hvilket udstyr jeg benytter. For det meste gør jeg brug af mit Canon 800D og en Sigma 120-400 mm linse. I Randers regnskov bruger jeg også tit en standard kitlinse med modlysblænde. Den kan jeg sætte helt tæt på glasset eller hegnet, og derved “snyde” kameraet til at tro det slet ikke er der.

Jeg har som undersider til denne lavet nogle gallerier af de dyr jeg har har fotograferet. Blandt andet kan jeg varmt anbefale “Glad Zoo” ved Lintrup.

Haven er ikke så stor, den er nem at overskue og der er masser af plads, både til børn og de voksne. Der er dejlige små kroge rundt omkring, hvor man kan sidde og nyde sin medbragte mad og et glas vin. I kan læse mere her. https://www.gladzoo.dk/

Hvis du går rundt der hjemme, en kedelige små-grå søndag, så pak bilen og tag et smut forbi, og brug et par timer i selskab med dyrene og de søde personaler på stedet. Jeg faldt selv ganske pladask, for den her måske en lille smule oversete perle i Sønder Jylland.