Modelfoto

Modelfotografering

Jeg har ikke gjort så meget ud af at fotografere mennesker. Men på det seneste har det vakt min interesse, og jeg forsøger derfor ihærdig at lære tricks fra mine fotovenner i Ribe fotoklub, så jeg kan lære teknikken.

Det her billede er taget i kraftigt modlys på blænde prioriteret. Jeg har efterfølgende redigeret det i Photoshop. Jeg kan godt lide når et modelfoto har en neutral baggrund, så selve motivet dominerer. Jeg har her benyttet en forholdsvis lille blænde, da jeg gerne vil have så meget som muligt skarpt. Mit fokuspunkt var sat til kanten af solbrillen.

Tips til fotografering af modeller

1.Det er vigtig at du har styr på knapperne på dit kamera, og ved hvad de forskellige programmer gør/kan.

2.Sæt dig ind i teknikken,  lær det basale om brug af lukketid, blænde og ISO. Find ud af hvad du kan om komposition (sammensætning og arrangement)

3.Forbered dig ordentligt på dit shoot, aftal med modellen hvad der skal ske. Sørg for at din model er tryg og hvad hun/han/de kan forvente. Giv dig god tid, sørg for en god atmosfære og opstilling. Hvis det er varmt er det en rigtig god ide at sørge for rigeligt med væske.

4.Find de rigtige locations hvor du kan udnytte det tilstedeværende lys maksimalt. Hvis du ikke har adgang til en flash eller et lysanlæg, kan du måske klare dig med solen, det kunstige lys på stedet sammen med en reflektor.

Ovenstående er taget på en dag med 30 grader og bragende solskin. Både modeller og fotograf havde glemt at tage drikkelse med. Et fotojob som det her kan sagtens tage over en time.

Når jeg tager billeder af den her type, ( billedet herover) bruger jeg ofte mit vidvinkel, eller mit standard kit objektiv, men der findes et hav af velegnede objektiver. Jeg har selv brugt et Canon 17-85. Jeg foretrækker normalt at bruge et Canon f/1.8 50 mm fast prime objektiv. 

På det seneste har jeg benyttet mig af Nikon D3200 på monteret et Sigma 18-300 objektiv, det er knap så lysstærkt men har et godt spænd. Det fungerer glimrende til de her opgaver. Mit pt. foretrukne kamera er et Sony A7 med et 24-70 objektiv. Jeg kunne forestille mig et 85 mm fast objektiv med en max blænde på f/2.8 ville være at foretrække.

Under mit galleri, finder du eksempler på billeder jeg har taget.