Nattefoto

Sådan fotograferer jeg om natten

Det er både sjovt, spændende og udfordrende at tage gode billeder om natten. Når jeg er ude på shoot, har jeg altid masser af lys (batterier) og mit stativ med. Den rigtige påklædning er alfa og omega. Jeg har alt lige fra pandelygte til refleksvest liggende i bagagerummet som standard udstyr.

Jeg bruger typisk stativ, og aften og nattebilleder, fotograferer jeg udelukkende på fuldt manuelt program. Jeg bruger ofte meget lange lukketider og derfor er det en god ide at bruge både stativ og selvudløser, begge dele er prisbillige og bør ikke kunne vælte et hobby budget.

Billedet her ovenfor har jeg taget med Canon Eos 700D, monteret med Canon 70-200 f/4.0 Jeg brugte et ganske almindeligt stativ til et par hundrede kroner, manuelt program, en blænde på f/7.1 og en lukketid på godt 6 sekunder.

Hvis det blæser en smule bruger jeg krogen på mit stativ til at hænge en pose sand eller andet tungt i for at give lidt modvægt. Hvis det blæser meget så venter jeg til en anden dag. Det lyder måske fjollet, men de bitte små rystelser gør at dine billeder kan blive “uldne” specielt hvis du bruger et stort følsomt objektiv ved lange objektiver, også selv om der er billedstabilisator på.

Jeg fotograferer rigtig mange steder rundt omkring i vores dejlige land. Jeg er specielt glad for Ribe, Vadehavet og egnen omkring Lillebælt.

Assens Fyr

Ovenstående billede af fyret i Assens, er taget med Canon Eos 700D. Jeg brugte et standard kit 18-55 objektiv, selvudløser, en blænde på f/22 og en lukketid på 20 sekunder.