Udstyr til det lille budget

Jeg er blot amatør eller hobby fotograf om man vil kalde det sådan. Jeg har på forhånd fra første færd valgt at jeg ikke vil poste en bondegård i min hobby, også selv om jeg elsker at fotografere.

Fotografering kan være ekstremt dyrt at have som hobby, når det handler om anskaffelse af udstyr. Det er derfor en rigtig godt ide, at sætte sig ned og spørge sig selv, hvad er det jeg gerne vil? Hvad har jeg råd til? Hvor stort er mit ambitionsniveau? og hvad ved jeg allerede om fotografering?

Alle fotografer, professionelle såvel som amatører er jo startet et sted. Derfor bør man kigge i pengepungen og samtidig vurdere hvor bredt man vi sprede sig.

Producenter:

Der findes et hav af producenter som laver udmærkede og prisbillige spejlrefleks kameraer til begynderen.

Canon = prisbilligere kameraer med nemme menuer og høj kvalitet.

Nikon = stærke kameraer i mange prislejer, meget høj kvalitet. Menuerne har en anelse højere indlæringskurve end Canon. Da jeg selv er fan af Canon er det dem jeg vil fokusere på. Om end Nikons 3000 serie bestemt er et hit og et godt sted at starte.

Canon laver for eksempel en række “entry level” kameraer hvor kvaliteten er i top og samtidigt utroligt nemme at bruge. Det gør Nikon også. Hver og især har de deres styrker og svagheder.

Af gode starter kameraer fra Canon vil jeg nævne:

Canon Eos 1000D og opefter. Canon Eos 30D og opefter. Jo lavere serie tallet er, jo ældre er kameraet og jo lavere opløsning har det. Lige nu er 1000 serien nået til Canon Eos 4000D. Sidst nævnte model er billigt og funktionelt, det vejer ikke særligt meget. Men en svaghed er dens fatning der er lavet af plastic og derfor i teorien slides hurtigere end andre, forgængernes er lavet af metal og er meget slidstærke, lukkeren har en meget lang levetid og kameraet kan fungere i mange år. Jeg startede selv med et Canon Eos 1100D.

Canon Eos 100D er et rigtig dejligt og meget populært kamera. Det har touchscreen og det både fylder og vejer langt mindre end sine søskende. Den nyeste udgave hedder 200D, der har meget høj opløsning og som alle de nyere Eos modeller en fantastisk Live View funktion. 100D er nok et af de bedste jeg nogensinde har arbejdet med. Menuerne er intuitive og vanvittigt let at lære at mestre, samtidig med at knapperne er fåtallige og glimrende placeret.

Canon Eos 100 – serien har en gren der hedder 300 osv. Jeg bruger selv lige nu et Canon Eos 700D. Modellen har vippeskærm (praktisk under vanskelige forhold) Det har touchskærm og en menu der er nem at bruge. Det er specielt anvendeligt om natten i buldermørke, hvor man alligevel ikke kan se sine knapper. Når jeg engang skal udskifte denne model, sværger nok til efterfølgeren.