På tur i regnskoven

Her finder i et lille galleri af billeder jeg har taget i Randers Regnskov. Jeg opdaterer naturligvis galleriet efterhånden, som jeg får taget nye.

De fleste af billederne fra dette galleri, er taget med Canon Eos 700D. Jeg har benyttet et Canon 70-200 USM L f/4 objektiv til formålet. Mange af dem er taget med et højt iso tal.

Randers Regnskov 16-3 (7)

Billede 2 af 14

Det er en svær opgave, at fotografere i en tropisk zoo som Randers Regnskov. Der er en lang række faktorer man skal være opmærksom på, og det er enormt vigtigt, at tage sine forholdsregler for, at beskytte kamera og objektiver. Så her får i lige et par tip med.

1. Det er vigtigt at du lader både kamera og objektiv “vænne” sig til både varmen og luftfugtigheden, der varierer fra område til område. OBS! når du forlader et område og træder ind i forhallen eller det udendørs område, kan der opstå dug/kondens sørg for, at have for eksempel en ikke ridsende mikrofiber klub med, så du kan aftørre linserne.

2. Tag for eksempel en 4 liters “frysepose” med, klip huller til linsen og prop dit kamera ned i…hvorfor ?… det er jo en regnskov, og der kan komme regnbyger eller sprøjt fra træer. Du kan sagtens betjene kameraet med posen på.

3. Fotografer med høj ISO, det er ikke rart for dyrene når du benytter flash udladninger. Jeg bruger typisk ISO 3200 eller 6400. Du kan evt. bruge en justerbar batteri lampe monteret på din flashsko i stedet for en almindelig flash.

4. Hvis du vil fotografere igennem panser glas eller trådnet, så gå helt tæt på. Objektivets kant skal næsten røre glasset/tråden. Dit kamera kompenserer og på billeder vil tråd/glas stort set forsvinde, det virker allerbedst hvis du bruger en stor blænde. Stil dit program på manuelt og undgå autofokus, den bliver snydt af reflekser i glasset alligevel.