Modeller

Det er efterhånden noget tid siden jeg begyndte, at rende rundt og fotografere. I starten havde jeg sådan nærmest en slags menneske forskrækkelse, og som jeg skriver andet sted på min side, har jeg ikke hidtil gjort så frygteligt meget ud af, at tage egentlige modelfotos.

Med tiden, har jeg dog opdaget, at der er en både skøn og spændende disciplin. Jeg er så småt kommet i gang med emnet, og har fået stablet et nogen lunde fornuftigt studie på benene, og jeg regner med, at jeg nok får gjort lidt mere ud af det i fremtiden.

Her får i en smagsprøve på hvad jeg allerede har arbejdet med. De seneste år, i sær efter corona-pandemien, har det været svær at skaffe modeller. Skulle du/i have lyst til, at prøve kræfter med det at stå model, så giv mig endelig et praj. De her billeder er af dejlge Mette Krabbe, der var så sød og tålmodig og lod mig tage et par stykker til meet-up i Gram.

For mig handler modelfotografering, hvad enten man er begynder fotograf, eller begynder model, så skal man starte et sted. Dig der er ny og uerfaren, ja kig du bare med.

Jeg er selv. relativ ny her. Det er en god måde at lære både modeller og fotografer at kende, jeg har selv deltaget i både workshops og for nyligt meet-up. Det er rigtig spændende og givtigt og kan klart anbefales.

Jeg har selv mødt mange dygtige og søde mennesker på den måde, eksempelvis har jeg altid selv følt at det var grænseoverskridende for mig som fotograf at “komme tæt på” mennesker, uanset alder og køn. Jeg er foreksempel selv lidt fjollet med temaer, som sort/hvid og low-key portræt fotos, helt nede på jorden. Jeg møder alle slags folk på begge sider af linsen, og det er ikke svært at sortere hvis kemien passer og tilliden etableret.

For mig handler det om der skal være tillid i mellem fotograf og model, og får man skabt en god stemning baseret på ønsker og forventninger, så får begge parter en god oplevelse.

Her under et eksempel på, hvad jeg især godt kan lide, et billede af model Louise Borg, taget med en 85 mm f/1.8 til en workshop hos John i Hundslund.