John Vestergaard.

Sidste år havde jeg fornøjelsen af at møde jeg John Vestergaard aka. “FotoJohn” til en workshop i portrætfoto for begyndere, som han afholdt i et fællesstudie i Hundslund syd for Aarhus. Jeg er i dag super glad for, at have deltaget, og for, at kunne kalde ham for en af mine gode fotovenner.

John er en super dygtig og kreativ fotograf og samtidigt et fantastisk rart menneske. Derfor er det da også efterhånden blevet til både deltagelse i flere workshops, men også en hel del snak/chat i ny og næ om både fotografering og om alt muligt andet mellem himmel og jord. Jeg syntes i skal have lov til, at hilse ordentligt på ham, og derfor har jeg lokket ham til, at skrive et par ord om sig selv.

John Him self

John skriver således om sig selv:

Mit navn er John, jeg en gammel gubbe på den forkerte side af de 70, men still going (forholdsvis) strong 😉

Jeg har fotograferet det meste af mit lange liv, såvel i tiden med rullefilm, -de ”smarte” Kodak disch, som fik en kort levetid, og efterfølgende digitalt. Den alvorlige del af fotolivet startede i min tid som ansat hos Würth i Kolding, her var det produktfoto der var opgaven.

Efterfølgende har jeg været udfarende konsulent i den grafiske branche, – og sluttede af med mange år på læreruddannelsen i Aarhus, -nu VIA, – hvor opgaverne var alt fra kopi/print/annoncer/personalefoto/elevfoto m.v.

I 2012 valgte jeg at gå på efterløn, fra den dag blev fotografering min hobby, tager billeder natur, bygninger/forfald samt portræt – model, som nu er min foretrukne genre.

Jeg synes det er spændende at fotografere menneske, alle er forskellige og man har nogen gode timer i studiet, – også på lokationer af forskelligt valg. En tom kostald blev løsningen på et fotostudie, – vi fik mulighed for at leje os ind efter en renovering, så vi er i dag 5 hobby fotografer der deler et studie på ca. 65 M2. – her har vi alt hvad vi kan ønske os af udstyr og rekvisitter, som kan skabe gode rammer for givne fotoopgaver. Ud over mine solo opgaver, afholder jeg tid til anden Workshops, hvor helt grønne portræt fotografer får mulighed for at deltage i en dag med ligesindede og et par friske modeller.

—- I kan møde John på hans hjemmeside John Vestergaard www.fotojohn.dk

—- Eller på Instagram: vestergaard533

Altid fuld af energi. John i studiet i Hundslund.

John kan man også finde på Facebook, han deler ofte mange rigtig flotte portrætbilleder på siderne Portrætfoto for begyndere, New Faces, med flere. Hvis du går rundt med en vordende portræt fotograf inden i dig, kan jeg varmt anbefale, at tage kontakt til ham.

Hos John kan alle være med. Selv om du er helt grøn, eller ikke har det dyreste udstyr i verden. John og hans dygtige modeller og hjælpere tager sig rigtig godt af dig.

Når man deltager i en workshop hos John, så bliver man modtaget af glade og entusiastiske mennesker, der giver dig plads til at “lege” og udvikle dig som fotograf på en sjov og spændende måde. Du kommer helt sikkert hjem både med billeder du kan bruge, men også med fornemmelsen af, at der her, det kan du godt. Jeg gik længe og rugede over, om det var noget jeg skulle give mig i kast med, men de tanker er for længst blevet blæst væk:)

Fotoven Anders ved at fotografere søde Louise, eksempel fra workshop i studiet hos John.