Fotografen

Hvem er jeg 

Jeg er en stille gut der bare elsker at fotografere. Jeg stiller ikke de store krav til mit udstyr,  men jeg planlægger som regel hvad det er jeg gerne vil fotografere, og hvor jeg vil hen. Min klub kammerat Henrik Nyvang Kristensen fra Ribe Fotoklub, har været så venlig, at tage og lade mig bruge nedenstående foto her på siden.

Jeg fotograferer stort set alle slags motiver. Men jeg har en stor interesse i natte og landskabsfotografering. Jeg elsker at nørkle med mine fotos, deraf navnet fotonørkler.dk. Billedet her under er taget af Hanne Aabjerg Augustinussen. Det er taget med et Nikon D3100 og hun har været så venlig at lade mig bruge det.

Mit foretrukne udstyr er som følger:
Canon et Canon 6D Mark II  sammen med Canon 70-200 f/2.8 eller et prime objektiv som for eksempel Canon 40 eller 50 mm,. Mit mest benyttede objektiv pt. er et Canon RF 24-105 mm f/3.5 som er enormt alsidigt objektiv. Blandt andet bruger jeg ofte sidstnævnte til makro og portræt fotografering. 

Jeg bruger næsten altid flash eller videolys. Når jeg er ude på et “shoot” benytter jeg mig typisk af manuelt (M) program. Hvis jeg fotograferer med flash bruger jeg et program hvor kameraet styrer det meste. (P) Her styrer jeg dog selv ISO. På flashen kan jeg så vælge enten Manuel, TTL eller Zoom tilstand, afhængig af hvad jeg lige er i humør til.

Rigtig mange af mine billeder tager jeg på blænde prioriteret. Det gør jeg, fordi jeg gerne vil have fuld kontrol over dybdeskarpheden i mine billeder.

Jeg har fotograferet i efterhånden en del år, og stiftede for et par år siden Facebook gruppen Fotonørklerne. Jeg er også medlem af Ribe Fotoklub. Jeg kan absolut anbefale at melde dig ind i en klub,  hvis du er nybegynder, og gerne vil lære dit kamera bedre at kende.

Sammen med ligesindede, er det langt nemmere at få styr på begreberne og blive bedre til at fotografere. Det er dog vigtigt at huske at det er ikke prisen på dit udstyr der tæller, for at tage gode billeder. Det handler om tid, lyst, vilje, og masser af tålmodighed. Mit motto er derfor at det bedste kamera, det er det du har med, hvad enten det er et spejlrefleks, lommekamera eller mobiltelefon. Rigtig god fornøjelse derude.

For nyligt er jeg begyndt at interessere mig i portræt fotografering, og jeg har derfor sammen med nogle gode fotovenner deltaget i en række workshops hos John Vestergaard i Hundslund, han arrangerer nogle rigtig spændende portræt fotograferings seancer for begyndere i et fællesstudie. Det kan jeg varmt anbefale, hvis man er lidt grøn og usikker på hvad det indebærer og hvad der skal til.

Her under et tosset billede af “the canon man” som John af og til kalder mig:) det tog han af mig her den 12. til den sidste workshop jeg deltog i. Ahh men altså jeg ser godt nok noget alvorlig ud, men tro mig vi havde det hylesjovt.