Hej alle sammen

Velkommen til min hjemmeside

Jeg er en stille gut der bare elsker at fotografere. Jeg stiller ikke de store krav til mit udstyr, men jeg planlægger som regel hvad det er jeg gerne vil fotografere, og hvor jeg vil hen.

Jeg fotograferer stort set alle slags motiver. Jeg har dog en stor interesse i at tage nattebilleder, landskabsfotografering  modelportrætter. Jeg elsker  at nørkle med mine fotos, deraf navnet fotonørkler.dk.

For ganske nyligt har også jeg kastet min interesse på at tage billeder af de helt små ting i naturen. Makro fotografering, er både sjovt og fascinerende.

Mit foretrukne udstyr er som følger:

Canon EOS 800D, og Canon 6D Mark II. Jeg benytter næsten altid flash, og jeg har valgt en flash fra Cullman. Den er effektiv samtidig med at den har en fornuftig pris og størrelse. 

Når jeg er ude på en fototur benytter jeg mig for det meste af et fuldt manuelt (M) program. Hvis jeg fotograferer med flash bruger jeg et program hvor kameraet styrer det meste. (P) Her styrer jeg dog selv ISO. På flashen kan jeg så vælge enten  Manuel, TTL eller Zoom tilstand, afhængig af hvad jeg lige er i humør til.

Rigtig mange af mine billeder tager jeg dog på blænde prioriteret (A/AV) Det gør jeg, fordi jeg gerne vil have fuld kontrol over dybdeskarpheden i mine billeder.

Jeg har fotograferet i efterhånden en hel del år, og stiftede for et par år siden Facebook gruppen Fotonørklerne. Jeg er også medlem af en fotoklub, hvilket jeg absolut kan anbefale hvis du er nybegynder, og gerne vil lære dit kamera og de forskellige begreber bedre at kende.

Sammen med ligesindede, er det langt nemmere, og meget spændende, at få styr på begreberne og blive bedre til at fotografere.

Det er dog vigtigt at huske at det er ikke prisen på dit udstyr der tæller, for at tage gode billeder. Det handler om tid, lyst, vilje, og masser af tålmodighed. Mit motto er derfor at det bedste kamera, det er det du har med, hvad enten det er et spejlrefleks, lommekamera eller mobiltelefon. Rigtig god fornøjelse derude.