Småt er godt

Det vist ikke længere nogen hemmelighed, at udviklingen får frygtelig stærkt inden for teknik og fotografisk udstyr.

Kameraerne bliver mindre og mindre samtidigt med, at der bliver stoppet flere og flere funktioner og finesser i dem for, at stille den kræsne forbruger, der bliver mere og mere bevidst om, hvad det er de vil have og hvad et kamera kan forventes at levere.

I takt med, at de spejlløse kameraer vinder terræn, og bliver både bedre og billigere, så kommer der naturligvis flere og flere varianter. Jeg besluttede mig for, at afprøve et af af dem og investerede derfor i Canons M50 MKI.

Canon M50 er et smækkert lækkert lille let kamera, spækket med alskens lækre funktioner, det står bestemt ikke tilbage fra sine familiemedlemmer bland DSLR kameraer på nogen måde, dog er funktionsknapperne blevet noget simplificeret, hvilket man lige skal vænne sig til. Eneste anke er det forholdsvis lille udvalg af linser.

Det her lille lette kamera vejer blot 390 gram inklusive batteri og hukommelseskort, alligevel kan det alt det som det skal kunne. For eksempel er det udstyret med en lækkert fuld vipbar touchskærm, som gør det nemt at tilgå både menuer og funktioner.

Den elektroniske søger fungerer hurtigt og præcist, og det er nemt at stille skarpt på sit motiv både ved hjælp af auto såvel som manuelt fokus. Godt nok skal man lige vænne sig til den lidt sjove låsemekanisme på det lille 14-45 objektiv, men efterhånden som man lærer det at kende, så giver det mening med dets berettigelse.

Specifikationer: 24 megapixel, 10 frames i sekundet, 4K ultra HD video, Wifi/NFC, Bluetooth, 143 fokuspunkter og avanceret Digic 8 processor.

En ting der undrer mig er, at Canon har bibeholdt den interne flash, hvor de i stedet kunne have sparet endnu mere vægt. Hvad angår kit objektivet 14-45 f/3.5-6.3 STM så er det et rigtig fint lille meget funktionelt objektiv der yder ganske fornuftigt. Det er hurtigt og præcist, og det har indbygget billedstabilisering.

Som ekstra udstyr til det her kamera, vil jeg helt klart anbefale ekstra batterier. Kameraet kan klare lige knap 300 skud på en opladning. Hvis du mangler lidt ekstra rækkevidde, kan man til relativt få penge skaffe en 55-200 mm som passer til EF-M fatningen.

Eneste anke fra mig er, at jeg syntes kameraets live view funktioner reagerer lidt langsomt i specielle situationer som for eksempel portrætfotografering.