Kam til mit hår – på borgen

Lørdag den 2. september 2023, tog jeg et smut til Nordjylland, hvor jeg havde fået muligheden for, at deltage i en fotodag for modeller og portrætfotografer på den smukke middelalderborg Østergaard ved Roslev.

Selv om jeg har fotograferet portrætter i efterhånden et par år, så skal jeg da lige love for jeg fik “kam til mit hår” deroppe.

Den smukke middelalderborg, har nogle helt utroligt smukke rammer og muligheder for, at lave fede billeder, men giver samtidigt også en masse spændende udfordringer i forhold til både lysindfald, farver og teksturer.

Der er alle mulige slags rum, som for eksempel både en dyster kælder, flotte men afskallede pudsede gule vægge, og dybe vindues partier hvor lyset kan give utroligt smukke udtryk, der sammen med lange mørke gange beklædt med trægulve skaber nogle fantastiske rammer. På billedet herover er Anne-Marie for eksempel ved, at forevige dygtige Nadja i vindues partiet ud mod haven.

Jeg syntes det er rigtig svært men samtidig en fed udfordring man som portræt fotograf, hvad enten man er amatør eller professionel, ikke må snyde sig selv for. Det er nemlig vildt sjov, og samtidigt udfordrende at fotografere på borgen ved Roslev.

Jeg er især rigtig glad for køkken området, hvor jeg har taget de fleste af mine billeder, men man løber aldrig tør for spændende kroge og gange på Østergaard.

Det skal være sjovt at fotografere, og ind imellem kan det hele stikke lidt af, som når man for eksempel får mulighed for, at arbejde sammen med et par herlige piger som Ramillyn og Nadja, ja så kan der opstå de skøreste situationer….. gad vide om Ramillyn skulle til, at give Nadja med kagerullen her ha ha, et lidt skævt billede måske, men jeg elsker det.

Vi var fem fotografer og fem modeller på borgen den dag. Jens, Jan, Poul, John og mig selv, af modeller deltog, Anja, Nadja, Ramillyn, Michelle og Mathilde der også tog lidt billeder.

Jeg binder mig nok ikke til nogen fast foto-disciplin, men jeg kan rigtig godt lide at fotografere portrætter hvor der er fokus på hår og ansigter, gerne med lav dybdeskarphed.

Når jeg fotograferer portrætter på location, benytter jeg typisk en 50 mm f/1.8 nifty fifty, den er let, fylder næsten ingen ting og så yder den udmærket. På billedet her under, er det søde og dygtige Anja der lod sig fotografere på bordet i det smukke køkken.

Nu har jeg jo skrevet jeg fik Kam til mit hår som titlen på det her indlæg, og jeg syntes faktisk det er rigtigt. Jeg syntes jeg lærte en masse, og fik prøvet en masse af, noget virkede, noget gjorde ikke.

Det vigtigste er, at jeg havde en hel fantastisk skøn dag sammen med en masse dejlige og dygtige mennesker, og jeg fik en masse indtryk og billeder med hjem.

Jeg vil slutte det her indlæg med, at vise et billede jeg tog af Michelle Emilie deroppe. Som i kan se på billedet herover er der mange farver, og det er rigtig svært…. syntes jeg, at få det hele til at passe sammen. Det syntes jeg det gør her hvor hun sidder og læner sig op af den afskallede men utroligt smukke væg i køkkenet. Jeg glæder mig allerede til næste gang.

1000 tak til alle for en dejlig dag:

Anja, Michelle, Mathilde, Nadja og Ramillyn, John, Poul, Jan, og Jens.