På skovtur med mobilflashen

Torsdag aften den 26.08. tog jeg til Middelfart og skoven ved Hindsgavl for, at mødes med en god fotoven Henrik Nyvang Kristensen og en sød dygtig model Natasja Bjerreskov, der til lejligheden havde taget et par fine kjoler og sin mor med.

Skønt vejret ikke gav os de vildeste muligheder, så havde vi syntes jeg selv nogle rigtig hyggelige timer, hvor vi fik prøvet lidt af hvert. Natasja fik nogle fine skov-natur billeder, og jeg fik blandt andet arbejdet lidt med lav dybdeskarphed og High Speed Sync.

Billedet her under, er taget med standard indstillingen 1/125, ISO 250, på blænde f/3.2 hvilket giver den slørede baggrund. Jeg brugte en flashudladning på 1/16. Der var egentlig fint med omgivende lysindfald men ret meget skygge, så flashen var fin at have med.

1/125 iso 250 blænde f/3.2 på 85 mm

Jeg syntes det generelt er svært, at tage billeder i skoven med flash, men hvis man arbejder lidt med i sær hvidbalancen, og fotograferer i RAW frem for JPEG, så kan man komme ret langt og minimere mængden og faren for grønstik i ens billeder.

Vi tog chancen alle sammen og kørte ned til vandet for, at mødes ved Søbadet, og skønt det nærmest havde stået ned i stænger det meste af dagen, så var der også lige en halv time hvor det ikke regnede, men det var noget køligt. Her under er det Henrik der er ved at tage billeder ved vandkanten, mens Natasjas mor agerer assistent for os, hvilket hun vist egentlig syntes var lidt sjovt.

Mobilbillede: arbejde ved vandkanten

Jeg ved næsten altid hvad jeg går efter, eller hvad jeg godt kunne tænke mig at prøve når jeg er i gang med et “shoot” Men jeg bruger dog en del tid på at finde ud af, hvad jeg vil have med, så jeg ikke skal slæbe for meget…. skønt nogle nok vil sige det modsatte, at jeg slæber alligevel.

Nuvel på billedet her over brugte vi Henriks kraftige AD600 med en standard reflektor med Bowens-mount. Denne opstilling giver et godt kraftigt og snævert lys.

For det meste benytter jeg fra samme serie Godox AD300 pro, der bruger GODOX egen miniudgave af Bowens-mount, og den klarer faktisk de fleste opgaver og fylder næsten ingen ting. Den yder 350 fulde udladninger og nok det dobbelte i mindre, og skønt jeg er aldrig er løbet tør for strøm, så er det en god investering at have et ekstra batteri.

Jeg bruger den typisk min mobil-flash sammen med en soft-boks, en reflektor eller en almindelig paraply.

Til billedet her under satte vi en ganske almindelig 70 cm paraply på i stedet for reflektoren der til det her foto måske ville give et for hårdt lys.

1/160 ISO 125 på 85 mm f/2.8 flashudladning 1/32

Billedet her over tog jeg godt nok også i farve, men jeg syntes det fungerer bedre i sort/hvid blandt andet fordi jeg lige akkurat her oplevede grønstik i overgangen mellem hår og skovbund, og det var meget svært at få det til at se naturligt ud. Jeg har ikke retoucheret huden særligt meget, fordi jeg bedst kan lide det naturlige look.

Natasja er en super skøn model at arbejde med, og jeg glæder mig allerede til næste gang. Men jeg tror nu nok vi sigter efter noget bedre vejr.

Jeg har valgt, at lægge et par billeder fra dagen ind under mine model billeder. Jeg tænker Henrik viser et par stykker på siden flotte hjemmeside når han er færdig med dem. Den finder i på linket herunder.

Henriks foto hjemmeside: www.nyvangfoto.dk