Septembers workshop i Hundslund

Søndag den 11. september deltog jeg sammen med PM Jensen og Bent Aamand Øvig i en super herlig workshop hos John Vestergaard i fællesstudiet i Hundslund. Superdygtige Mathilde Skovsen var med som coach og anstandsdame…. eller hvad man nu kalder det.

Det er altid en fornøjelse at arbejde med Mathilde, og hun støtter både fotografer og modeller på en helt unik facon der efterlader rum til både alvor og sjov.

Her var emnet Lingeri, og vi havde mulighed for, at fotografere to super søde og dygtige modeller. Det var henholdsvis dejlige Nadja Krüger og skønne Majbritt Drud. Begge modeller har siden modtaget og godkendt billeder der må vises her.

Model Majbritt

Her over et billede af Majbritt svøbt i rødt stof. Til dette foto brugte jeg mit Canon 6D MK II og et 85 mm f/1.8 objektiv. Blændende var sat til f/8.0 og vi brugte til billedet tre lamper. A – B og C med forskellige indstillinger på hver.

Model Nadja

Billedet her over er af dejlige Nadja, hun er lige somk Majbritt utroligt skøn at arbejde med, og har et syntes jeg helt fantastisk blidt og charmerende udtryk. Jeg har til dette billede ligeledes brugt mit 6D MK II men denne gang med en 50 mm monteret, blænden blev sat til f/8 og lukketiden var her 1/200 sekund.

selv om emnet egentligt var lingeri, så syntes jeg at vi kom rigtig mange ting igennem, og snuset lidt til hvad eksempel boudoir går ud på, selv om det ikke blev til den slags billeder.

Nogle er smukke i sig selv, men jeg foretrækker det enkelte og knap så afklædte. De her to billeder er nok rigtig gode eksempler på hvad jeg selv bedst kan lide.

Enkelte billeder, der er lige til at gå til, som ikke viser for meget, men som samtidigt efterlader lidt til fantasien på en ordentlig måde. På workshoppen fik vi også snakket rigtig meget om emnet både os fotografer imellem, men i den grad også med pigerne. Det var vildt spændende og samtidigt lærerigt, og jeg fik en forståelse af hvordan man kan arbejde med modeller i et studie om sådanne emner som eksempelvis lingeri.

Atlanterhavets Perle

Den 25. august hoppede fruen og jeg på en flyver til en smuk ø beliggende midt i atlanterhavet, mere præcis på koordinaterne  28° 17′ 29.6340” N and 16° 37′ 44.8644” W.

GPS korrdinaterne siger nok ikke de fleste særligt meget, andet end at det er sådan cirka 4380 km væk hjemmefra. Vi havde godt nok hørt fra andre, at lige præcis den her ø skulle være helt fantastisk at besøge…. Jeg må sige vi blev ikke skuffede.

Vi var blot dernede en enkelt uge, og tager helt sikkert derned igen. For pokker da hvor tabte vi hurtige vores hjemmevante hjerter til den her dejlige ø med vulkanen Teide liggende smak i midten, smukt tronende over Puerto De La Crus, Santa Cruz og Los Christianos. Selv fra de nærliggende øer er Teide et helt fantastisk syn.

Vi var meget overraskede over, hvor stor en rolle det her bjerg spiller for øens klima og økologi. De frodige områder giver jo mulighed for de lokale til både, at dyrke bananer og vin i massevis. Teide nationalpark er samtidig også grundlaget for øens største indtægtskilde der helt klart er turismen, herefter bananer og vin.

Det er som om, når man kører rundt om bjerget, at man rejser igennem flere meget forskellige klimabobler. På sydkysten er der meget tørt, mens der bå nordsiden af øen er helt enormt frodigt, eksempelvis er der flest solskins timer på den sydlige del, mens der til gengæld falder mest regn på den vestlige del. Det skyldes bla. passatvinden der smyger sig ind over Teide og ned i dalene efterladende store mængder fugt til den frodige side.

Tenerife er en en ø med en meget livlig kultur, og der er god gang i den, både i byerne og i den grad også i hotelområderne. Hvis man ikke har noget imod lidt liv i gaden og lidt larm og spansk fodbold og fest stemning, så vil man befinde sig godt dernede. De lokale er ganske festlige og super søde mennesker. Naturligvis støder man også af og til på turismens bagsider, men det kan man abstrahere fra, og nyde sin velfortjente ferie.

På Tenerife går de temmeligt meget op i bæredygtighed, hvilket virker naturligt, da det jo er i alles interesse, at bevare den helt unikke natur på øen. Selv i 3000 meters højde samler man således affald ind til genbrug.

Vi var simpelthen hen bare helt vilde med at gå ture omkring Puerto De La Cruz, der er en rigtig skøn og sindsygt pulserende og vanvittig smuk by. Her tager de det ikke så nøje, om man smider bukserne og hopper i bølgen midt på byens torv, og over alt sidder folk på knejper og cafeer og nyder livet. Det er som om man simpelthen godt ved, at skal man vinde europæernes hjerter, så skal man tage i mod med åbne arme, og det gør de.

Dyrelivet på Tenerife, er også noget specielt, men hvad vi virkeligt faldt for, var de utroligt nysgerrige og livlige firben der lever i palmerne og er over alt. De er ingen plage da de jo tager en masse skadedyr, men sjove er de…. og man skal godt nok sove hvis man ikke før eller siden får en fed oplevelse, hvad ved jeg med et firben på skødet eller lign.

Jeg vil aflsutte dette lange indlæg med, at sige det har været en helt utrolig fed oplevelse at holde ferie på smilets ø som de kalder den. Vi glæder os ganske enkelt til at komme der ned igen. Vi boede i Puerto De La Cruz på et skønt hotel Masaru, med søde, venlige og ekstremt professionelle personaler. Tak for en skøn ferie der gik lige i hjertet.