Søndag i efterårets tegn

Skønt efteråret har meld sin ankomst med regn, rusk og snottede næser, så pipper solen alligevel frem bag de regntunge skyer i ny og næ.

Selv om jeg selv er godt forkølet, så skulle jeg naturligvis ud og trække lidt frisk luft. Det blev ikke til så meget, bare en lille gåtur til parken og byens hyggelig gadekær.

Man har jo lov til, at være lidt heldig en gang i mellem. Jeg var så heldig, at rende ind i både Mariehøner, Guldsmede og en masse flittige bier. Det var ret tydeligt, at insekterne skal have indfanget den sidste energi fra både solen og blomsternes saft, inden kulden sætter ind. Med mig havde jeg en 70-200 mm f/2.8 og et par mellemringe.

Mosaik Guldsmed – close up med 36 mm mellemring.

Selv om jeg både hostede og spruttede, så lod dyrene mig nu alligevel komme ganske tæt på, de var vist mere optaget af at suge både sol og nektar. I sær bierne kunne jeg komme ret tæt på. Det var ganske svært, fordi det både bæste og regnede en del.

Flittig bi – close up med 20 mm mellemring.

Jeg plejer kun ganske sjældent, at kase mig ud i decideret makro fotografering, og jeg ejer ikke noget fancy eller dyrt dedikeret makroudstyr. Jeg bruger bare min 200 mm tele sammen med et par prisbillige mellemringe, og det ser da ud til, at gå ganske godt.

Mariehønen Evigglad – Close up – 20 mm mellemring.

Nu har jeg skrevet lidt om min søndag ved gade kæret. Hvad syntes du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *